-app for iPhone, iPad og iPod

 

eFlora er lansert 22.januar 2013. eFlora er likevel stadig under utvikling, da det blir lagt til nye arter kontinuerlig. For øyeblikket ligger det like over 330 arter. Vi gjør vårt ytterste for at antall arter skal øke raskt. Vi legger oss i selen for å få laget den beste blomsterappen i Norge og etter hvert Norden.

Om oss

Vi som står bak siden er biolog Tom Tallak Solbu og hans kone Kjersti. Sammen med sønnen vår og hunden Vitae har vi vært og samlet blomster. Vi har begge alltid hatt en fasinasjon for natur og friluftsliv. Opp igjennom årene har vi tatt mange blomster bilder. Ofte har disse bare blitt liggende.

Tom Tallak, som også har undervist i biologi på videregående nivå, ville ta dette litt lenger og tanken om en app kom opp vinteren 2011/12

Vi visste nok ikke hva vi hadde satt i gang da våren kom i 2012. Da gikk vi ut og plukket vår første blomst, en blåveis, ved Semsvann. Vi har kost oss masse med arbeidet, men at det til tider skulle være så mye arbeid med å lage appen, det visste vi ikke. Etter flere ganger å ha lett i mange timer for artsbestemme en plante, glemt å spise middag den dagen for det var så mange spennende planter å artsbestemme, da er det virkelig verdt det.

 

Plantene er i hovedsak funnet i det så kalte Oslofeltet i og rundt Oslofjorden. I tillegg er det en del bilder fra Buskerud, Sogn og fjordane, Hordaland, Rogaland og Vest Agder samt noen få naturbilder fra Sør Helgeland.

De bildene som blir brukt i appen er i all hovedsak tatt fra 2012 og det blir stadig lagt til nye bilder. Bildene er tatt kun til bruk for appen.

Studiobildene er tatt av Tom Tallak og naturbildene er tatt av Kjersti. Alle bilder eies av eFlora/Solbu Innovasjon.

 

 

 

 

Om du er som Vitae en hund etter blomster

er eFlora noe for deg

 

Eksempler på bilder i eFlora

 

Moskuskattost

 

Hestehov

 

Blåveis

 

Kjempestikle

 

Rosenrot

 

Tusenfryd

Alle bildene som er er i eFlora er tatt av oss for å brukes i eFlora. Vi tar naturbildene ute og tar blomsten med oss inn i studio for å ta bilder der. Det blir brukt et lysbord under planten for å få dette bra til. I naturen blir det brukt et Cannonkamera med en langlinse og en macrolinse. I studio blir det brukt en 5mm macrolinse og ringblitz.

Kontakt oss:

Kontakt: post@eflora

Feilmelding: feilmelding_AT_eflora.no

Webmaster: webmaster@eflora.no

Følg oss:

På Twitter: eFlora@eFloraappen

På bloggen: eFlorabloggen

Vi i eFlora

anbefaler:

 

ChemConvert

app som er laget av Tom Tallak

Vi har hatt god hjelp av våre venner i flybilligst og anbefaler de om du skal ut å fly for å se på blomster

Copyright © All Rights Reserved: eFlora/ Solbu innovasjon Org.nr 983 081 614